اختراع در لغت به معنای آفریدن، نوکاری کردن، چیزی نوآنگیختن و ایجاد کردن می باشد.

اختراع عبارت است از: ابداع هر محصول صنعتی جدید یا کشف هر وسیله جدید یا اعمال وسایل موجود به طریق جدید برای تحصیل یک نتیجه یا محصول صنعتی.

اختراع نتیجه فکر یا افراد است که برای اولین بار فرآیند یا فرآورده ای خاص را ارائه می کند. و مشکلی را در یک حرفه، فن و فناوری، صنعت و مانند آنها حل می نمایند. جهت انحصار حقوق برای پدید آورنده به این صورت است که هیچ کس دیگری حق ندارد از اثری که او به وجود آورده بهره برداری کند یا به حقوق اخلاقی وی کند. دراین حالت ثبت اختراع می کنیم.

 

 

مراحل ثبت اختراع

گام اول: تهیه و تکمیل مدارک، دریافت و  تکمیل  فرم اظهارنامه (اسامی مخترعین، نام مالک اختراع، نشانی و سایر اطلاعات  فردی  و ادعانه (3 نسخه)

ارائه  خلاصه  توصیف  اختراع  نقشه های فنی (3 نسخه)، (ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی 3 نسخه در صورتی که  متقاضی مخترع  نباشد ارائه  وکالت نامه اامی است.)


گام دوم : درج نام دانشگاه  یا  شرکت در برگه ثبت اختراع  (معرفی نامه دانشگاه  یا  شرکت) تعیین سهم مخترعین با دانشگاه یا شرکت (سهم دانشگاه 25% و

شرکت تا 100%) و ارسال نامه  به رئیس اداره مالکیت صنعتی از طرف دانشگاه  یا شرکت.


 گام سوممراجعه حضوری  به اداره ثبت (وکیل یا نماینده) پرداخت هزینه  قانونی درخواست ثبت اختراع، حضور در اداره و معرفی یکی از مراکز دانشگاهی 

و تحقیقاتی جهت دریافت  تایدیه علمی از آنجا (الکترونیکی هم می توان مرجع را معرفی نمود.) مراجعه  به مرکز تحقیقات  معرفی شده  و ارائه مدارک و مستندات  جهت  بررسی و ارزیابی علمی اختراع  مورد  تقاضا.


گام چهارم: معرفی به رومه رسمی


گام پنجم: دریافت گواهی نامه نهایی ثبت اختراع (صدور گواهی ثبت اختراع  به مخترعین)

نحوه ثبت اختراع

ثبت اختراع از طریق سامانه اداره کل ثبت اختراعات و  مالکیت صنعتی به آدرس ssaa.ir  انجام پذیر است. متقاضی به سامانه مراجعه  و پس از ثبت نام  اظهارنامه را تکمیل نموده و  برای بررسی  و در صورت احراز شرایط لازم ،تقاضای مطرح شده را ثبت و گواهینامه ثبت اختراع به نام متقاضی صادر می شود. در اینجا می توان ذکر کرد که ثبت اختراع  20 سال می باشد، که مالکین و مخترعین  مورد اختراع  مم  به  پرداخت سالانه  حق  ثبت می باشند، در صورتی که هزینه  سالانه  پرداخت نشده باشد، اظهارنامه  مسترد و  یا  گواهینامه اختراع  فاقد اعتبار قانونی می شود.

و امکان  ثبت اختراع  فقط می تواند به نام  شخص و اشخاص و مالکین حقوقی باشد. در ایران اختراع های داخلی را می توان به ثبت برسانیم.

و همچنین، اختراعات بین المللی که توسط اداره مالکیت معنوی انجام می گیرد. اگر شخصی اختراع را ثبت کرده باشد و شخص جدیدی  بتواند بالای  30%  تغییرات در آن ایجاد کند، شامل ثبت اختراع می شود. (هر اختراع به مدت 3 الی 4 ماه زمان نیاز دارد تا  در مراکز علمی و دانشگاهی بررسی شود. پس از آن به صدور رومه و سند نهایی اختراع برسد در (صورت تکمیل به موقع) 
موارد زیر از قابلیت ثبت اختراع خارج است :

  1. کشفیات، نظریه های علمی، روشهای ریاضی و آثار هنری
  2. طرح ها و قواعد یا روش های انجام  کار تجاری و سایر فعالیت ذهنی  و اجتماعی
  3. روش تشخیص و معالجه  بیماری های انسان یا حیوان
  4. ژنتیک و اجزای ژنتیک تشکیل دهنده آنها و همچنین  فرآیندهای بیولوژیک  تولید آنها
  5. اختراعی که بهره برداری از آنها خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی  یا اخلاق حسنه  باشد.

 

نحوه ثبت اختراع


انواع ثبت اختراع

  1. محصول یا فرآورده
  2. اختراع فرآیند یا وسیله رویش
  3. اختراع فرآیند خاص برای ساخت یک محصول
  4. استفاده جدید از شی  شناخته شده

گواهی اختراع

سندی است  که به مخترع  داده می شود. تا به موجب آن از امتیازات اختراع خود بهره مند گردد. و برای حمایت  از اختراع  صادر می کند. و دارنده آن می تواند از حقوق انحصاری آن بهره مند شود. 

ورقه اختراع در واقع سند یا نوشته ای است که توسط ادارات ملی، یا منطقه ای برای اختراعی  که دارای شرایط  مقرره است اعطاء می گردد. و این ورقه به مالک آن حق انحصاری می دهد، که به موجب آن  بتواند دیگران را از ساخت و استفاده عرضه، برای فروش و واردات فرآورده یا فرآیند موضوع اختراع منع یا جلوگیری کند.

تفاوت بین مخترع و مالک اختراع

شخص یا اشخاصی نوآوری انجام می دهند یا انجام داده اند در صنعت مخترع، ثبت اختراع نامید. که ااما باید شخص حقیقی باشند. اما شخصی که اظهارنامه اختراع را جهت ثبت، به اداره ثبت اختراعات  ارائه می دهد، مالک اختراع  نامیده می شود. که می تواند شخص حقیقی یا حقوقی  باشد. در اظهارنامه اختراع، مخترع  و مالک می تواند یک نفر باشد.

مزایای ثبت اختراع

  1. سریع تر بودن فرآیند ثبت اختراع  از چاپ  مقاله
  2. قابلیت ترجمه برای ارائه  دانشگاه ها و سازمان های دولتی
  3. تاثیر مثبت در دانش بنیان شدن  شرکتها
  4. امکان  شرکت در مسابقات و جشنواره ها و مسابقات ملی و بین المللی اختراعات و نوآوریها
  5. اقدام به تولید بدون دغدغه  و نگرانی از اعتراض بقیه
  6. اامی بودن در بسیاری از قراردادهای فروش دانش فنی یا حضور در فن بازارها
  7. امکان تاسیس شرکت دانش بنیان دانشگاهی با موضوع  اختراع

هزینه های ثبت اختراع

  1. هزینه اظهار اینترنتی
  2. هزینه گواهی امضاء و رفتن  به دفاتر اسناد رسمی
  3. هزینه  رومه رسمی اختراع
  4. هزینه ثبت نهایی اختراع
  5. هزینه های بعد از ثبت اختراع
  6. هزینه استعلام  اختراع  و یا داوری اختراع

ثبت شرکت ثبت ,اختراع ,اختراع  ,های ,هزینه ,اداره ,ثبت اختراع ,ثبت اختراع  ,اختراع هزینه ,می شود ,می تواندمنبع

ثبت شرکت در عمان

ثبت شرکت در ترکیه

طرح صنعتی

کارت بازرگانی

کد اقتصادی

ثبت اختراع

ثبت برند

مشخصات

آخرین جستجو ها

ویدیو های پروموت bozorgmehr موراتا طرفداران موسیقی رقص الکترونیک در ایران | EDM Family IR قناری امتحان نهایی خرداد 98 ترجمه متن پزشکی خرید اینترنتی دانلود فیلم جوکر 2019 آذر جارو